Zapojte se do pilotní akce Partnerství pro regionální inovace!

CZELO

Uzávěrka přihlášek je do 25.dubna.

Společné výzkumné středisko Evropské komise (JRC) společně s Evropským výborem regionů otevřeli výzvu k pilotní akci v rámci Partnerství pro regionální inovace. Do iniciativy se může zapojit až 24 evropských účastníků z řad členských států, regionů nebo skupin regionů.  

Partnerství pro regionální inovace budou podporovat provádění cílů Zelené dohody pro Evropu, Horizontu Evropa, politiky soudržnosti a plánu NextGererationEU. Pilotní akce si klade za cíl zlepšit koordinaci a směřování politik v rámci oblastí výzkumu a inovací na regionální, národní a evropské úrovni se zaměřením na oblast inovací, průmyslový rozvoj, hospodářský a sociální rozvoj a přechod k udržitelnosti. Pilotní akce má také napomoci podpořit zelenou a digitální transformaci v Evropě a zaměřit se na překonání propastí v oblastí inovací.  

Od vybraných účastníků se očekává, že budou úzce spolupracovat se Společným výzkumným střediskem Evropské komise a Evropským výborem regionů, aby se určilo, na jaké oblasti se v rámci iniciativy chtějí zaměřit. Účastníci si mohou vybrat z následujících oblastí jako jsou politické nebo socioekonomické výzvy, konkrétní hospodářská odvětví a/nebo oblasti politik a jejich nástroje. Činnosti budou posléze přizpůsobeny oblastem největšího zájmu jednotlivých účastníků.  

Uzávěrka přihlášek je do 25. dubna. Oficiální zahajující akce je naplánována na 17. května.   

Více informací a pokyny k podání přihlášek naleznete na webových stránkách Evropského Výboru regionů.