SPORT | Podejte si žádost o pilotní projekty

CZELO

Komise otevřela dvě výzvy v oblasti sportu. První se zaměřuje na udržitelnost, druhá na humanitární pomoc a integraci migrantů.

V červenci byly vyhlášeny další dvě výzvy v oblasti sportu. Jedná se o tzv. pilotní projekty (PP): 

Pilotní projekty jsou iniciativou Evropského parlamentu, který rozhoduje o jejich aktuálním zaměření i rozpočtu, samotné výzvy pak od roku 2021 spravuje výkonná agentura EACEA. O vypsané projekty v letošní výzvě mohou žádat jak jednotlivé subjekty, tak konsorcia. Délka trvání se pohybuje mezi 12 až 18 měsíci a na výzvu je vyhrazeno celkem 1 428 465 eur, přičemž jeden projekt může získat podporu ve výši až 400 tisíc eur. Termín pro podávání žádostí je 17. října v 17 hod. Všechny informace potřebné k podání žádosti najdete ve výzvě nebo na portálu FTOP, kde se žádosti podávají. 

Cílem prvního typu projektu je prostřednictvím sportu zvyšovat povědomí o klimatické změně a inspirovat společnost k udržitelnému chování, zároveň má také podporovat udržitelný přístup k pořádání sportovních událostí. Druhý typ se zaměří na sociální začleňování dětí a mládeže postižených humanitární krizí či migrací v důsledku války. Je postaven na myšlence, že sport může pomoct s překonáním traumat i  well-beingem, usnadnit přizpůsobování se novému prostředí, začleňování se do školního systému či světa práce i navazování vztahů s místními komunitami.