EIT a COST prohlubují spolupráci v rámci inovačního řetězce

CZELO

Memorandum o porozumění mezi EIT a COST má za cíl idenfitikovat možné synergie a doplňkové činnosti v rámci výzkumu a inovací.

Evropský inovační a technologický institut (EIT) se spojil s Evropskou spoluprací ve vědeckém a technologickém výzkumu (COST) s cílem podpořit spolupráci mezi komunitami EIT a COST. V návaznosti na budování nového evropského výzkumného prostoru by nové partnerství mělo umožnit hlubší spolupráci mezi inovátory, vědci, výzkumnými institucemi a občanskou společností s cílem dále rozvíjet inovace a hledat nové tržní příležitosti. Lepší integrace znalostního trojúhelníku a zlepšení inovační výkonnosti v celé Evropě mohou zajistit udržitelný hospodářský růst, podpořit návratnost investic a generovat lepší pracovní místa.  

Memorandum o porozumění mezi EIT a COST má za cíl idenfitikovat možné synergie a doplňkové činnosti v rámci systému výzkumu a inovací. Jako pilotní program pro spolupráci byl vybrán EIT Jumpstarter, který podporuje začínající inovátory ze zemí střední a východní Evropy a ze zemí jižní Evropy.  

Více informací naleznete na webových stránkách EIT