Do ČR míří až tři ERC Starting granty!

CZELO

ERC zveřejnila výsledky výzvy StG 2023. Úspěch slaví Masarykova univerzita a Univerzita Karlova!

Celkem 400 výzkumníků, pracujících ve 24 evropských zemích, uspělo ve výzvě ERC Starting Grants s termínem uzávěrky 25. října 2022. ERC Starting granty pomohou vytvořit až 2600 nových míst pro postdoktorální výzkumníky s dvěma až sedmi lety zkušeností a zajistí dostatek prostředků pro vytvoření vlastních týmů a k realizaci navržených projektů.

Granty podpoří vědecké projekty z nejrůznějších oblastí měkkých a tvrdých věd. Tři granty míří také do České republiky. Konkrétně na Univerzitu Karlovu v Praze a dva na Masarykovu univerzitu. Všem třem výhercům gratulujeme, kompletní seznam držitelů grantů najdete na stránkách ERC.

Tato výzva přilákala 2696 projektových návrhů, které byly posouzeny panely renomovaných výzkumníků z celého světa. Celková úspešnost ve výzvě tak byla 14,8 %. Laureáti navrhli realizovat své projekty na univerzitách a ve výzkumných centrech ve 24 zemích Evropy, především v Německu (87 projektů), Francii (50), Nizozemsku (44) a Velké Británii (32). Mezi vítězi výzvy jsou státní příslušníci 44 zemí, zejména Němci (66 výzkumníků), Italové (57), Francouzi (32) a Nizozemci (27).

Více informací najdete na stránkách ERC.