CZELO uspořádalo webinář na téma Nového evropského Bauhausu

CZELO

Akce přilákala téměř 90 účastníků. 

Česká styčná kancelář pro vzdělávání a výzkum v Bruselu (CZELO) společně s Technologickým centrem AV ČR zorganizovala dne 25. října webinář na téma Nového evropského Bauhausu (NEB). Cílem akce bylo představit iniciativu NEB a podnítit diskuzi na její téma. Akce přilákala téměř 90 účastníků.  

Webinář byl rozdělen do dvou částí. V první části vystoupili řečníci z Evropské komise, jmenovitě Ruth Reichstein z poradního výboru NEB předsedkyně Evropské komise a Eoghan Kinirons z Generálního ředitelství pro výzkum a inovace (GŘ RTD). Reichstein ve svém vstupu popsala iniciativu NEB a zároveň vyzvala účastníky k zapojení do výzev „Přátelé“ a „Partneři“ NEB. V neposlední řadě zmínila další aktivity spojené s touto iniciativou, jako je festival či soutěž Nového evropského Bauhausu. Kinirons ve své prezentaci představil zprávu NEB, která obsahuje sérii doporučení, jejichž cílem je rozvoj této iniciativy. Dále shrnul předešlé a nadcházející výzvy NEB v programu Horizont Evropa.  

Druhá část akce byla zaměřená na příklady dobré praxe z České republiky. Vystoupil Tomáš Vácha, který účastníkům představil projekt NEB-STAR a aktivity iniciativy CrAFt. Akci uzavřel Martin Mráz se svým projektem „Reclaim Žižkov“, který se umístil na druhém místě v kategorii “Znovu získat pocit sounáležitosti” soutěže Nového evropského Bauhausu 2022.  

Na záznam z akce se můžete podívat na našem YouTube kanále