Byl zveřejněn pracovní program pro rok 2022 Evropské rady pro inovace

CZELO

Pracovní program pro rok 2022 otevírá možnosti financování v hodnotě více než 1,7 miliard EUR.

Pracovní program Evropské rady pro inovace na rok 2022 otevírá možnosti financování v hodnotě více než 1,7 miliardy EUR a přináší řadu novinek a zjednodušení. Finanční podpora bude poskytována prostřednictvím tří hlavních nástrojů financování, kterými jsou EIC Pathfinder, EIC Transition a EIC Accelerator. Detailnější harmonogram otevření výzev naleznete níže: 

  • Pathfinder Open – výzva je otevřená od 1. března do 4. května 2022
  • Pathfinder Challenges – výzva je otevřená od 15. června do 19. října 2022
  • EIC Transition – výzva je otevřená kdykoliv od 1. března 2022 s průběžnými uzávěrkami 4. května a 28. září 2022.  
  • EIC Accelerator – k výzvě je možné se přihlásit kdykoliv s průběžnými uzávěrkami 23. března, 15. června a 5. října 2022.

Všechny projekty mají přístup k „Business Acceleration Services“, které zprostředkovávají přístup k odborným mentorům, koučům a globálním partnerům, jako jsou přední inovační společnosti a investoři. Díky této platformě mají projekty také přístup do evropského inovačního ekosystému.  

Novinkou v pracovním programu je iniciativa „Scale-up 100“, která má za cíl identifikovat 100 evropských společností z deep tech sektoru, které mají potenciál stát se tzv. „jednorožci“. Dále se jedná o podporu kapitálových investic ve výši přesahující 15 milionů EUR v rámci EIC Accelerator, větší podporu žen v inovátorském sektoru a zjednodušení pravidel pro pečeť excelence. V neposlední řadě budou stanoveny častější uzávěrky pro EIC Transition a EIC Accelerator, přičemž pro EIC Transition bude zaveden nepřetržitý proces podávání žádostí.  

Více informací naleznete na webových stránkách Evropské rady pro inovace.