Staňte se učitelkou či učitelem u krajanů v Austrálii a Rumunsku

Máte zkušenosti s výukou češtiny na různých typech škol? Chcete šířit českou kulturu v zahraničí? Pak hledáme možná právě vás.

Hledáme učitelky a učitele, kteří budou vyučovat český jazyk a literaturu v krajanských komunitách. Absolvovali jste magisterské studium přednostně v oboru český jazyk a literatura nejlépe v kombinaci s cizím jazykem? Máte zkušenosti s výukou na základní nebo střední škole a chcete šířit naši kulturu v zahraničí? Neváhejte a přihlaste se do výběrového řízení, které je otevřeno do 23. února 2024. Podrobný popis pozice včetně kontaktu, kam přihlášky zasílat, najdete v jednotlivých inzerátech: 

Budete učit český jazyk a literaturu děti a dospělé příslušníky krajanské komunity a budete je také seznamovat s českou kulturou, reáliemi, historií a současností Česka. Součástí práce bude rovněž organizace různých kulturních a vzdělávacích akcí ve spolupráci s místními školami a spolky.  

Nahlédněte pod pokličku života učitelů u krajanů a lektorů v zahraničí, kteří působí po celém světě s Programem podpory českého kulturního dědictví v zahraničí: 

Další informace získáte na stránce Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí, který učitele do zahraničí vysílá.