Úžasný svět vědy. Akce Science is Wonderful! vstupuje do posledního týdne

MB, DZS

Dům zahraniční spolupráce

Online akce pro žáky základních a středních škol z celé Evropy vyvrcholí 26. 11.

Science is Wonderful! je akce určená především žákům základních a středních škol napříč Evropou. Zahájena byla již 10. listopadu a dnes vstupuje do svého závěrečného týdne, ve kterém se budou moci žáci a učitelé setkat online s desítkami renomovaných vědců, provádět s nimi vědecké experimenty a pokládat jim otázky ve svém jazyce. Akce je pro registrované zdarma. Účastníci mají k dispozici také platformu Science is Wonderful! Digital, která je plná výukových materiálů, her a videí od vědců z celé Evropy. Ocení to zejména učitelé, kteří mohou podklady využívat během celého školního roku.

V pátek 26. listopadu proběhne online slavnostní zakončení určené pro učitele, zaměstnance škol a další odborníky ve vzdělávání. Během něho se budou moci seznámit s činností Koalice pro vzdělávání v oblasti klimatu a Konference o budoucnosti Evropy.

Více informací o registraci, platformě Science is Wonderful! Digital a podrobném programu najdete na oficiálních stránkách akce. Akci zaštiťuje Evropská komise.

Science is Wonderful! 2021