Projekt Reclaim Žižkov se umístil na druhém místě soutěže Nového evropského Bauhausu

CZELO

Do letošního ročníku soutěže se celkově zapojilo 1 110 projektů, které soutěžily ve 4 soutěžních kategoriích.

V nedávné době proběhlo předávání cen Nového evropského Bauhausu 2022, které se uskutečnilo v rámci prvního ročníku festivalu Nového evropského Bauhausu. Soutěž si klade za cíl podpořit vynikající projekty, nápady a koncepce, které přispívají k rozvoji iniciativy Nového evropského Bauhausu a splňují její klíčové hodnoty, kterými jsou udržitelnost, estetika a inkluze.  

Do letošního ročníku soutěže se celkově zapojilo 1 110 projektů, které soutěžily ve 4 soutěžních kategoriích: “Návrat k přírodě”, “Znovu získat pocit sounáležitosti”, “Upřednostnění nejpotřebnějších míst a osob” a “V průmyslovém ekosystému je nutno uvažovat dlouhodobě, s přihlédnutím k životním cyklům”.  

Úspěch slaví i Česká republika, jejíž projekt Reclaim Žižkov se umístil na druhém místě v rámci kategorie “Znovu získat pocit sounáležitosti”. Tato kategorie cílí na projekty, které mají přispívat k navození pocitu sounáležitosti (kde je jednotlivec součástí skupiny), vyzdvihují rozmanitost a zapojení místních komunit. 

Iniciativa Reclaim Žižkov má bojovat s pražskou bytovou krizí a budovat dostupné a udržitelné bydlení. Nový model by měl nabídnout alternativní možnosti sdíleného bydlení v síti obytných budov, které budou propojené a interaktivní. 

Více informací o cenách Nového evropského Bauhausu naleznete na webu soutěže