Přihlaste se na infodny k centralizovaným aktivitám Erasmus+

Erasmus+ CZELO

Každoroční seminář Central European Joint Infodays letos proběhne 3.-4. prosince v Bratislavě. Nezapomeňte se registrovat.

Infodny pořádáme spolu s národními agenturami ze Slovenska (SAAIC), Rakouska (OeAD) a Maďarska (TPF). Akce se koná v souvislosti s otevřením výzvy Erasmus+ 2025 a již tradičně se zaměří na mezinárodní rozměr programu v oblasti vysokoškolského vzdělávání, tedy aktivity podporující spolupráci mezi vysokoškolskými institucemi z programových a partnerských zemí Erasmus+.  

Cílem akce je podpořit a povzbudit potenciální žadatele v nové výzvě Erasmus+ skrze teoretické i praktické prezentace, představit příklady praxe a zprostředkovat konzultace a diskuzi. Akce je určena zástupcům vysokoškolských institucí z Rakouska, České republiky, Maďarska a Slovenska, které zajímá mezinárodní rozměr programu Erasmus+

Infodny se proto zaměří na následující typy projektů:  

  • Budování kapacit ve vysokoškolském vzdělávání 
  • Erasmus Mundus Opatření na podporu návrhů 
  • Erasmus Mundus Společné magisterské programy 
  • Akce Jean Monnet 

Všichni účastníci budou mít možnost zúčastnit se dvou kol paralelních workshopů. V jednom kole si účastníci vyberou typ projektu, který je jejich hlavní oblastí zájmu a v němž chtějí v blízké době podávat žádost o projekt (či podání žádosti zvažují). Tento workshop se zaměří na podrobné a praktické informace ohledně podání konkrétní žádosti. V dalším kole si každý účastník bude moci vybrat en další typ projektu, o který se zajímá, a získat o něm obecnější základní informace

Akce se zúčastní také zástupci evropské agentury EACEA a vybraných Erasmus+ kanceláří z partnerských zemí Erasmus+, účastníci tak budou mít možnost se s nimi setkat, dozvědět se o příležitostech, které zastoupené mimoevropské země nabízí, a navázat nové kontakty.  

Registrace pro české účastníky je otevřena na odkazu níže do středy 16. října (včetně) a vyplňuje se v angličtině. Po uzavření registrace proběhne výběr účastníků na základě uvedených informací a motivačního dopisu. Všichni registrovaní účastníci budou o výsledku výběrového řízení informování přibližně 21. října.  

Akce je pořádána v rámci aktivit TCA. Vybraným účastníkům tak budou hrazeny cestovní náklady na základě smlouvy s DZS a ubytovací náklady ze strany pořadatelské slovenské agentury SAAIC.  

Více informací o akci postupně zveřejňujeme na jejím webu (konkrétní program akce bude zveřejněn v nejbližších dnech).  

Registrujte se již nyní

CEJI Save the date