Podcast Za hranicí: Nové situace, Brusel i angličtina. Není čeho se bát, říká Rozálie

AP, DZS

V novém díle podcastu Za hranicí sdílela Rozálie Mošovská své dojmy o překonávání strachu i z návštěvy Bruselu.

Jaké to je, když se mladí lidé z různých koutů Evropy setkají na jednom místě? Jak tato zkušenost mění jejich pohled na svět? O tom jsme si povídali s Rozálií Mošovskou, která se zúčastnila Kick-off Eventu Evropského týdne mládeže v belgickém Bruselu.

Evropský týden mládeže pro Rozálii znamená především dobrou energii z toho, jak se na jednom místě dokáže potkat množství mladých lidí z celé Evropy a rozumí si. A to i navzdory odlišnostem. 

„Největší strach jsem měla z angličtiny. A upřímně to byla jedna z věcí, kvůli které jsem hodně zvažovala, jestli pojedu nebo nepojedu,“ přiznává Rozálie. Jak ale sama rychle dodává, právě komunikace s ostatními mladými lidmi pro ni byl budíček, aby jazykovou bariéru překonala. 

Ráda by svou zkušenost sdílela i dál, například mezi svými spolužáky. „Chodím na speciální školu, kde je hodně lidí s různým handicapem, takže kdybych jim mohla zprostředkovat, že to jde a že se to dá, tak by to bylo skvělé,“ uzavírá Rozálie.

Rozálie Mošovská

Všechny díly podcastu Za hranicí najdete na podcastových aplikacích. Poslechněte si také podcast Projektor, ve kterém máme zacíleno na nejlepší vzdělávací projekty.