Objevujte Evropu se soutěží o jízdenky DiscoverEU

Mladí lidé ve věku 18 let mohou od 16. do 30. dubna znovu soutěžit o měsíční jízdenku Evropou.

DiscoverEU

Zapojte se do soutěže o bezplatnou měsíční vlakovou jízdenku s DiscoverEU, se kterou můžete cestovat po Evropě až 30 dní. Soutěžit mohou mladí lidé narození od 1. července 2005 (včetně) do 30. června 2006 (včetně) jako jednotlivci i skupinky až po 4 lidech. Pozor, soutěž probíhá už v termínu od 16. do 30. dubna.

Stačí jen vyplnit krátký kvíz na Evropském portálu pro mládež a správně zodpovědět soutěžní otázky. Kvízové otázky jsou zaměřené všeobecně na Evropskou unii, na její politické priority a iniciativy pro mladé lidi. Výherci budou o výhře informováni e-mailem do několika týdnů po vyplnění kvízu. Soutěžící, kteří hned nevyhrají, budou zařazeni na seznam náhradníků a jízdenku získají, pokud se nějaké místo uvolní. Seznamte se s pravidly soutěže podrobněji.

DiscoverEU je iniciativa Evropské komise, díky které můžou čerstvě plnoletí vyhrát bezplatnou vlakovou jízdenku na cesty po Evropě. Spuštěna byla v roce 2018 a nově je součástí programu Erasmus+. Tisícům mladých umožňuje zažít vlakové dobrodružství a udržitelně cestovat napříč kontinentem. Mají tak šanci poznat krásy a rozmanitost Evropy (často úplně poprvé v životě) a taky se seznámit se zahraničními vrstevníky. Více informací o DiscoverEU najdete na tomto odkaze.

Všichni zájemci se můžou na Facebooku zapojit do aktivní komunity #DiscoverEU Official, kde můžou hledat spolucestující nebo získat užitečné tipy od ostatních členů. 

Tipy na cestu