Nenahraditelná životní zkušenost pro žáky i celou školu. Zapojte svoji organizaci do programu Erasmus+

DZS, DZS

Erasmus+

Erasmus+ umožňuje výjezdy i středoškolákům. Inspirujte se příběhem absolventů zahraniční stáže Ivy a Filipa a zjistěte více.

Iva Svitáková a Filip Kubík
Iva Svitáková a Filip Kubík.

Díky programu Erasmus+ nevyjíždí do zahraničí pouze vysokoškoláci, ale také studenti středních odborných škol, kteří mohou výjezd využít k prohlubování svých znalostí v rámci odborné praxe.

Na dlouhodobou zahraniční stáž se rozhodli vyjet i Iva s Filipem, studenti Střední odborné školy pro administrativu Evropské unie, kteří se vydali na přelomu loňského roku na Maltu. Iva nastoupila na stáž do internetového magazínu Indulge, Filip pracoval v týmu personální agentury Quad Consultancy. Kromě toho, že si procvičili angličtinu a naučili se spoustu nových věcí, jim přinesla dlouhodobá zahraniční praxe obrovskou životní zkušenost.

Oba studenti vypráví o svých zážitcích v našem podcastu Za hranicí. Dozvíte se, co vše museli studenti udělat pro to, aby byli na stáž vybráni, jaké byli jejich obavy před odjezdem nebo probíhalo jejich setkání s českou velvyslankyní.

Podzimní výzva k předkládání žádostí pro projekty Erasmus+ Odborné vzdělávání a příprava

Erasmus+ umožňuje předkládání žádostí o financování projektů každý rok celkem dvakrát. Nejbližší termíny jsou v říjnu letošního roku. V oblasti odborného vzdělávání a přípravy se může zapojit se mohou:

  • Organizace poskytující počáteční nebo další odborné vzdělávání a přípravu
  • Místní a regionální orgány veřejné správy, řídící orgány a další organizace působící v oblasti odborného vzdělávání a přípravy
  • Společnosti a ostatní veřejné nebo soukromé organizace, které hostí studenty a žáky odborného vzdělávání a přípravy, poskytují jim odbornou přípravu nebo s nimi jinak spolupracují

V říjnu mají zájemci možnost podat žádost o projekty Partnerství malého rozsahu (Klíčová akce 2, tzv. KA2), které umožňují organizacím rozvoj a posílení mezinárodní spolupráce, sdílet a porovnávat myšlenky, nápady a metody. Termín je 4. 10. 2023.

Dále lze do 19. 10. 2023 požádat o udělení tzv. Akreditace, která je vhodná pro organizace, které chtějí pravidelně realizovat zahraniční výjezdy do zahraničí. Akreditované organizace pak mají možnost každý rok žádat o finance zjednodušenou formou žádosti. Zjistěte, jak si o akreditaci zažádat v našem návodu.

Pro všechny zájemce o podání žádosti také připravujeme semináře a webináře, které vám přiblíží možnosti financování a seznámí je s procesem odevzdání žádosti.

Termíny seminářů pro žadatele v oblasti Odborného vzdělávání a přípravy včetně registračních odkazů a programu najdete v událostech na našem webu.

Nejbližší termíny: