Máte nápad, jak zlepšit vaše město? Zapojte se do Europe Goes Local

AS, PM, DZS

Erasmus+

Víte, co vašemu městu chybí, ale nevíte, jak na to? Projekt Europe Goes Local pomůže váš nápad zrealizovat. Čas máte do 31. října.

EGL

Projekt propojuje mládež se samosprávami měst za účelem výměny nápadů, jak dané město vylepšit. Do projektu se mohou registrovat týmy ve složení min. dvou mladých lidí ve věku od 15 do 30 let, jeden pracovník s mládeží a zástupce samosprávy. Do projektu se můžete přihlásit i v případě, že jste ještě nenavázali kontakt se zástupcem samosprávy. Oslovit můžete zástupce až v průběhu projektu. 

V rámci Europe Goes Local týmy pracují na svém vlastním projektu. Projekt by se měl primárně zaměřit na zlepšení situace v dané samosprávě – může jít např. o výpomoc v domově seniorů, úklid města, seminář o mediální gramotnosti pro děti nebo projekt, jak udělat dané město udržitelnějším. Výběr tématu je na uchazečích a potřebách dané samosprávy. Každý tým má také možnost získat mini-grant na podporu svého projektu. 

Týmy z minulých ročníků Europe Goes Local se zaměřovaly na podporu školských parlamentů, vybudování interaktivní stezky pro veřejnost nebo vytvoření volnočasového klubu pro mládež. 

Pro více informací o Europe Goes Local se přihlaste na náš infowebinář, kde se dozvíte vše ohledně projektu, kdo se může zapojit a co můžete od vašeho zapojení očekávat. Infowebinář proběhne 5. října od 15:00 do 16:00

Máte už nápad, jak vaše město zlepšit? Přihlašovat své týmy můžete až do 31. října.