Letošní ročník festivalu Science on Stage proběhne poprvé v historii v Praze také s naší účastí

MB, DZS

Dům zahraniční spolupráce

Dvanáctý ročník proběhne mezi 24. – 27. 3. Přes 400 pedagogů z celého světa na něm představí inovativní nápady ve výuce.

science on stage DZS

Vedle veletrhu, workshopů a přednášek nabídne festival také tradiční den otevřených dveří. Ten proběhne v sobotu 26. března a bude přístupný zdarma. Registrovat se můžete na stránkách festivalu. Festival se uskuteční v hotelu Clarion Congress Hotel Prague ve Vysočanech. Konferenční centrum je umístěno v komplexu nákupního centra Fénix.

Přes 400 učitelů ze 30 státu Evropy, ale také Kazachstánu a Kanady představí své školní projekty, experimenty a inovace ve výuce STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Pedagogové budou prezentovat na více jak 200 stáncích celkem v sedmi kategoriích, které reflektují současné trendy ve vzdělávání a ve společnosti: Věda pro nejmladší, Cíle udržitelného rozvoje ve vzdělávání, Technologie ve výuce STEM, Rozmanitost ve STEM vzdělávání, STEM a umění, Spolupráce ve výuce STEM, Společné projekty učitelů zapojených do Science on Stage. Každé téma má svého patrona. Vedle organizací a společností Albi, GasNet, CZC, Nadační fond Eduzměna, GZ Media a Roche je jedním z nich také Dům zahraniční spolupráce (DZS).

Právě v rámci sekce Společné projekty učitelů zapojených do Science on Stage jsme pro návštěvníky připravili workshop, který na den otevřených dveří povede Pavla Šabatková, vedoucí oddělení mobilit a projektů ve školním vzdělávání v DZS s ambasadorkou iniciativy The Future Classroom Lab Petrou Boháčkovou. Budeme se v něm věnovat mezinárodní spolupráci v STEM předmětech v online prostoru. Proběhne od 15:15 a skončí v 16:05.

Science on Stage (SonS) je mezinárodní platforma zaměřená na spolupráci učitelů a učitelek pro témata STEM (přírodovědných předmětů) ZŠ, SŠ i MŠ z více než 30 převážně evropských států.