Kam po maturitě? I letos jsme se s vámi potkali na veletrhu Gaudeamus v Praze

Během tří dnů jsme se s vámi setkávali na největším českém veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus v Praze.

Přes patnáct tisíc návštěvníků, kteří hledají další studium po maturitě, navštívilo třídenní veletrh Gaudeamus v Praze. Již tradičně jsme se připojili 329 univerzitám, vysokým školám, a dalším vzdělávacím institucím z celé České republiky i zahraničí. Zahraniční univerzity a vysoké školy přijely například z Rakouska, Německa, Francie, Irska, Spojených arabských emirátů a dalších států. U našeho výstavního stánku č. 8 jste se mohli zastavit od 23. do 25. ledna.  

Veletrh Gaudeamus

Budoucí absolventi středních škol od nás zjistili více o nabídce evropských vzdělávacích výměnných programů. Dozvěděli se, jak důležité je sbírání zkušeností i mimo školu prostřednictvím Výměn mládeže nebo Projektů participace.  

Také jsme představili lákavé příležitosti Akademické informační agentury a vysvětlili, kdo může vyjet do zahraničí v rámci programů CEEPUS, AKTION, či v rámci oblíbených programů Erasmus+ a Evropský sbor solidarity.  

Ve čtvrtek jste také měli možnost vyslechnout si v kongresovém sále naši přednášku o možnostech studia, stáží a dobrovolnictví v zahraničí. Máme radost, že letošní veletrh lámal rekordy návštěvnosti, a mohli jsme se proto setkat s mnoha nadšenými studenty i pedagogy.