Důležité informace pro příjemce grantů a účastníky mezinárodních výjezdů v souvislosti s povodňovou situací

Jak postupovat v případě, že nemohu vycestovat nebo pokračovat ve svém projektu v důsledku povodní?

Povodně_náhled_na_web
Zdroj: Canva.com

Přinášíme důležité informace pro koordinátory projektů mezinárodního vzdělávání a účastníky mezinárodních vzdělávacích výjezdů, kteří v těchto dnech mohou čelit vážným komplikacím v důsledku povodňové situace v postižených oblastech Česka. Pokud nemůžete odjet do zahraničí nebo zahájit projekt či v něm pokračovat dle plánu a nejste si jisti, jak postupovat, níže najdete užitečné informace:

  • Koordinátoři projektů (příjemci grantů): Pakliže koordinujete projekt v rámci programů mezinárodního vzdělávání jako jsou Erasmus+, Evropský sbor solidarity nebo další programy spravované DZS, obraťte se prosím na konzultanta pro konkrétní projektovou aktivitu v Domě zahraniční spolupráce.
  • VŠ studenti: V případě, že řešíte komplikace s výjezdem do zahraničí jako vysokoškolský student či studentka, je nejefektivnějším řešením kontaktovat zahraniční oddělení přímo na vaší univerzitě či vysoké škole.
  • Další účastnící výjezdů: Pokud jste účastníkem výjezdů v dalších sektorech vzdělávání (školní vzdělávání, neformální vzdělávání mládeže, odborné vzdělávání a příprava, vzdělávání dospělých či sport), kontaktujte prosím pro další informace svoji vysílající školu či organizaci.

Pro informace o nejaktuálnějším vývoji povodňové aktivity sledujte stránky Ministerstva vnitra ČR, kde najdete seznam doporučení a rad, jak na aktuální počasí reagovat. Sledujte také webové stránky a zpravodajství Českého rozhlasu a České televize.

K dispozici jsou vám rovněž kolegové z našeho Info desku na čísle +420 221 850 100, kteří vás nasměrují na konkrétní oddělení v DZS.

Pokud chcete pomoci lidem v postižených oblastech, můžete přispět do veřejných sbírek různých neziskových organizací, jejichž seznam najdete například na stránkách irozhlas.cz.