Důležitá rozhodnutí jsou emotivní, ratio přichází až následně, říká odbornice na vzdělávání dospělých Petra Štogrová Jedličková

DZS

EPALE

O informacích, emoční inteligenci a práci s lidmi s Petrou Štogrovou Jedličkou v novém díle podcastu Projektor.

Co vše má společného kapitán lodě a manažer firmy? Jak rozeznat, jaké informace v mediálním prostoru jsou pravdivé? Nejen o tom jsme si povídali s hostkou poslední dílu podcastu Projektor Petrou Štogrovou Jedličkovou.

Hostkou dalšího dílu podcastu Projektor byla Petra Štogrová Jedličková, která se zabývá poradenstvím, rozvojem lidí, koučinkem, výzkumem, evaluací, řízením změn v organizacích, řízením znalostí, business developmentem či auditem. Kromě toho se mimo jiné věnovala také novým médiím, knihovnictví, působila na Filozofické fakultě i Fakultě sociálních věd na Univerzitě Karlově anebo založila první studentský internetový časopis Ikaros.

Medailonek

Petra vystřídala různá pracovní prostředí od globální firmy přes neziskový sektor až po akademickou půdu. Jak sama tvrdí, všechny zmíněné oblasti spojuje především práce s lidmi. Od lidí si neodpočine ani ve svém zbylém čase, který tráví jako kapitánka lodi. „Mezi řízením lodi a firem, lidí nebo projektů existuje zajímavá paralela. Kapitán lodi musí kombinovat 13 různých oblastí a dovedností a jednou z nejdůležitějších z nich je právě práce s posádkou,“ říká Petra.

V podcastu, ve kterém si s Petrou povídá Martin Dobeš, konzultant pro inovace a podporu ve vzdělávání a expert projektu EPALE, dojde také na téma informací ve veřejném prostoru a práce s nimi. „Všechny informace jsou nějakým způsobem subjektivní, a to už jen proto, v jakém kontextu se vyskytují, v jaký moment si informaci najdeme a podobně – to znamená, že si subjektivní podmínky vytváříme sami jako příjemci informací,“ dodává Petra.

Petra v podcastu mimo jiné vyzdvihuje důležitost zkoumání emoční inteligence. Podle ní už máme nástroje na to, jak zkoumat svět, další na řadu by měla přijít kultivace emocí.

Pusťte si nejnovější díl Projektoru a dozvíte se, jak důležitou roli hrají podle Petry během rozhodování o zásadních věcech ve firmách emoce, co je to knowledge a change management ve sféře organizace, a mnoho dalších zajímavých informací.

Zajímají vás příběhy studentů, stážistů, učitelů a dobrovolníků, kteří vyjeli do zahraničí na zkušenou? Nalaďte si náš druhý podcast Za hranicí a už vám ze světa mezinárodního vzdělávání nic neunikne.