Jak se stát dobrovolníkem, a proč má smysl se zapojit do Evropského sboru solidarity?

PM, DZS

Evropský sbor solidarity 

To se dozvíte v rozhovoru s Amandou Staškovou, která vyjela na dobrovolnictví do Španělska. Zapojte se i vy ještě tento podzim.

Amanda v rozhovoru prozradila více o procesu vytváření profilu na Evropském portálu pro mládež, jak si vybrat vhodný dobrovolnický projekt a který z těchto projektů jí dal nejvíce do života. Dokonce se během dobrovolnictví naučila i novým cizím jazykům. Co by vzkázala jiným mladým lidem, kteří váhají, zda se zapojit?

Kampaň Evropský dobrovolník 

Cílem kampaně Evropský dobrovolník je povzbudit mladé lidi k účasti na dobrovolnických aktivitách, a to nejen v rámci Evropy. Kromě dobrého pocitu ze smysluplné činnosti si můžete odnést i cenné zkušenosti a zdokonalit se třeba v cizím jazyce. To vše pak využijete na pracovním trhu. 

Dobrovolnický projekt v zahraničí může sloužit i jako bonusový „čas na rozmyšlenou“. Získáte tak prostor zjistit, čemu se chcete v životě věnovat. 

Pokud chcete jako Amanda vyjet dobrovolničit do zahraničí, více informací najdete na webu www.evropskydobrovolnik.cz. Dozvíte se mimo jiné, na koho se obrátit, pokud potřebujete více informací nebo pomoc s výběrem projektu. 

Podzimní výzva 2023

Solidární projekty

Solidární projekty jsou naopak určené k dobrovolnické aktivitě ve vašem nejbližším okolí. Realizuje tým minimálně pěti mladých lidí ve věku 18-30 let, kteří chtějí ve svém okolí něco změnit k lepšímu. Žádost o projekt může tento tým podat pod záštitou organizace, ale i samostatně jako neformální skupina. 

Chcete i vy pomoci svého okolí, ale nevíte jak takový projekt uskutečnit? Zapojte se už letos – v podzimním kole výzev máte čas podávat žádosti o financování projektů v rámci programu Evropský sbor solidarity pouze do 4. října do 12:00. Více o solidárních projektech včetně návodu na podání žádosti se dočtete na stránce programu.  

Nabízíme vám také sérii webinářů a konzultací k navržení projektu a podání projektové žádosti.

Sledujte další nově zveřejněné akce na našem webu v sekci události