Termíny podzimních výzev Erasmus+ a Evropského sboru solidarity o týden prodlouženy. Získejte informace a zapojte se

Evropská komise rozhodla o posunutí termínu na 8. říjen 2024 v důsledku povodní ve střední Evropě.

Termíny podzimních výzev Erasmus+

V důsledku rozsáhlých povodní ve střední Evropě posunula Evropská komise původní termín pro podání žádostí v obou programech z 1. října nově na 8. října 2024.  

Evropská komise vyhlásila druhé kolo výzvy na projekty Partnerství malého rozsahu, které jsou určené pro méně zkušené organizace nebo úplné nováčky. Výzva se týká všech sektorů vzdělávání kromě vysokoškolského a žádosti je nutné podat nejpozději do 8. října 2024, 12:00.  V oblasti neformálního vzdělávání mládeže mohou organizace žádat také o Kooperativní partnerství s výjimkou partnerství předložených evropskými nevládními organizacemi do 8. října 2024, 12:00

Organizace v sektoru vzdělávání dospělých mohou žádat o podporu také v rámci mimořádné výzvy na Krátkodobé projekty mobility jednotlivců  do 8. října 2024, 12:00

Podobně i v sektoru neformálního vzdělávání mládeže mají oprávněné organizace možnost získat finance na Projekty mobility jednotlivců (výměny mládeže, výjezdy pracovníků s mládeží a aktivity participace mládeže) do 8. října 2024, 12:00

Organizace, které již mají s programem Erasmus+ zkušenosti a chtějí realizovat zahraniční pobyty pravidelně, mohou do 8. října požádat o akreditaci na celé programové období (do roku 2027). Akreditace vyžadují strategický přístup a důraz na zvyšování kvality, zjednodušují ale proces podávání dílčích projektových žádostí. Do říjnové výzvy se mohou zapojit zájemci ze sektoru školního a odborného vzdělávání, vzdělávání dospělých a neformálního vzdělávání mládeže. 

Pro žadatele jsme připravili sérii informačních seminářů a webinářů. Podívejte se na přehled plánovaných akcí Erasmus+ v sekci události a v případě zájmu se nezapomeňte registrovat. 

Více informací o projektech najdete na našich stránkách. 

Druhé kolo výzvy platí i pro solidární projekty 

Solidární projekt realizuje tým minimálně pěti mladých lidí ve věku 18-30 let, kteří chtějí ve svém okolí změnit něco k lepšímu. Žádost o projekt může tento tým podat pod záštitou organizace, ale i samostatně jako neformální skupina.

Druhé kolo výzvy platí i pro Evropský sbor solidarity
Druhé kolo výzvy platí i pro Evropský sbor solidarity

Pokud chcete i vy pomoci svému okolí, ale váháte, zda a jak takový projekt uskutečnit, zapojte se v podzimním kole výzev. Podat žádost o financování projektu v rámci programu Evropský sbor solidarity můžete do 8. října 2024, 12:00. Více se o solidárních projektech, včetně návodu, jak podat žádost, dočtete na stránce programu.  

Sérii webinářů a konzultací k navržení projektu a podání projektové žádosti najdete v kalendáři událostí.