Podejte žádost o pilotní projekt nouzových sportovních aktivit pro mládež

CZELO

Do 17. října můžete podat žádost o tzv. pilotní projekt v oblasti nouzových sportovních aktivit pro mládež.

Cílem projektu Sport pomáhá – nouzové sportovní aktivity pro mládež je sociální začlenění dětí a mládeže postižených humanitární krizí či migrací v důsledku války. Je postaven na myšlence, že sport může pomoci s překonáním traumat i well-beingem, usnadnit přizpůsobení se novému prostředí, začlenění do školního systému či světa práce i navazování vztahů s místními komunitami.

Tyto pilotní projekty (Pilot Projects and Preparatory Actions, PPPA) jsou iniciativou Evropského parlamentu, který rozhoduje o jejich aktuálním zaměření i rozpočtu. Samotné výzvy pak od roku 2021 vyhlašuje a spravuje výkonná agentura EACEA. O projekt v letošní výzvě mohou žádat jak jednotlivé subjekty, tak konsorcia. Délka projektu se pohybuje mezi 12 až 18 měsíci a na výzvu je vyhrazeno celkem 1 920 000 eur. Jeden projekt může získat podporu ve výši až 400 tisíc eur, EACEA tak plánuje podpořit zhruba 5-7 projektů.

Termín pro podávání žádostí je 17. října 2024 v 17 hodin. Všechny informace potřebné k podání žádosti najdete ve výzvě nebo na portálu FTOP, kde se žádosti podávají.