Veřejný prostor v Praze rozpohybovala Demokracie v akci

PM, DZS

Jak vypadala aktivita, která podpořila téma demokracie a aktivního občanství?

Foto: Petr Zewlakk Vrabec
Foto: Petr Zewlakk Vrabec

V rámci letošního Evropského týdne mládeže organizoval Dům zahraniční spolupráce hned několik aktivit pro mladé lidi na téma demokracie a aktivní občanství. A právě Reproduktor Demokracie v akci, který se uskutečnil od 17. – 19. 4. 2024, rozpohyboval centrum Prahy.

Přes 200 mladých lidí si tuto pohybovou aktivitu vyzkoušelo na základě audionahrávky, která obsahovala instrukce vybízející k fyzické aktivitě na Kampě a před Národní technickou knihovnou v Praze. Míra, způsob a forma realizace, se odvíjela od kondice, odvahy a kreativity jednotlivce. Aktivita byla zároveň pohybovou metaforou principů demokracie a hodnot EU a tyto – často nepřímo viditelné – metafory odtajnila následná společná diskuze s realizátory (Ostružina z. s.) a zástupci Domu zahraniční spolupráce.  

Účastníci se pak přesunuli do Europa Experience, kterou nově otevřel Evropský parlament. Kromě interaktivních informačních stanic, se mohli účastníci stát součástí simulace Staň se Europoslancem.

Prohlédněte si galerii a krátké video:

Nestihli jste se zúčastnit, ale zaujalo vás téma aktivního občanství? Přijďte nás 6. června navštívit na Příští stanici svět, kde na vás čeká workshop na téma volby a demokracie.